COMUNICAT – program vizită secția COVID19

  • Post author:
  • Post category:Știri

SPITALUL CLINIC DE PNEUMOFTIZIOLOGIE “ LEON DANIELLO” CLUJ NAPOCA

SECȚIA CLINICĂ/COMPARTIMENTUL COVID-19

Document emis, încheiat și semnat în temeiul prevederilor reglementărilor legale: legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, așa cum a fost modificată-art.649, Ordinul nr. 482/2007 al Ministerului Sănătății Publice-“Norme metodologice de aplicare a titlului XV răspunderea civilă a personalului medical și a furnizorului de produse medicale, sanitare și farmaceutice” din legea nr. 95/2006, legea nr. 46/2003 a dreptului pacientului, Ordinul Ministerului Sănătății nr. 386/2004 privind aprobarea Normelor de aplicare a legii drepturilor pacientului nr. 46/2003.


COMUNICAT

Incepand cu data de 13.04.2021, conform Ordinului ORDIN nr. 487 din 9 aprilie 2021 privind modificarea Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 436/2020 pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul in caz de deces al pacientilor infectati cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Pe perioada internarii in Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello”, pacientul infectat cu SARS-CoV-2 si care prezinta simptome severe de boala poate beneficia, la cerere, de vizita unui membru al familiei/reprezentantului legal, cu acordul medicului curant.

Programul de vizita va fi desfasurat dupa depunerea cererii catre directiunea unitatii si efectuarea unei programari prealabile. Apartinatorul pacientului internat va astepta confirmarea programarii si doar ulterior se va prezenta in clinica, cu 15 minute inainte de aceasta.

In vederea asigurarii protectiei membrului familiei/apartinatorului legal, vizita poate avea loc in urmatoarele conditii:

  • O singura persoana poate intra la pacient, o singura data; Membrul familiei/apartinatorul legal se va prezenta cu cartea de identitate in original si se va efectua o copie Xerox dupa aceasta.
  • Timpul alocat vizitei este de maximum 15 minute;
  • Vizitatorul poarta echipament complet individual de protective asigurat cu titlu gratuit de catre unitatea sanitara;
  • Vizitatorul respecta toate masurile sanitare care se impun si isi asuma pe deplin riscul infectarii in cazul nerespectarii acestora;
  • Nu este permisa introducerea niciunui obiect in zona in care sunt ingrijiti pacientii cu COVID-19. Orice tentative de inregistrare audio/video va fi sanctionata conform prevederilor legale in vigoare.

Programarea se face online prin trimiterea unei cereri pe adresa de e-mail a spitalului spital_pneumo@yahoo.com sau depunere cerere fizic la secretariat, cu minim 24 de ore inainte.

PROGRAM DE VIZITA: 17:00-18:00.