You are currently viewing Workshop-ul Național „Respirația și Ventilația Noninvazivă  în pandemia COVID 19”

Workshop-ul Național „Respirația și Ventilația Noninvazivă în pandemia COVID 19”

STIMAȚI COLEGI,

În numele Comitetului de Organizare avem deosebita plăcere și onoare de a vă invita să participați  la Workshop-ul Național „Respirația și Ventilația Noninvazivă  în pandemia COVID 19” cu participare internațională, eveniment pe care îl vom organiza si de această dată, tot în mediul virtual, în perioada 13 – 14 mai 2021.

Scopul acestei manifestări este de a aduce împreună, cu această ocazie, cei mai buni specialiști din acest domeniu, dornici să ne împărtășească cunoștințele, ideile și realizările științifice din ariile profesiei noastre.

Prin programul științific al manifestării ne dorim să sensibilizăm comunitatea medicală cu informații de ultimă oră din domeniu în ce privește rolul terapeutic al ventilației noninvazive la pacientul cu patologie bronhopulmonară și să creăm un mediu favorabil dezvoltării interacțiunilor interdisciplinare. Împreună, vă invit să dezbatem și să căutăm soluții în fața acestor provocări cotidiene.

Programul științific al manifestării cuprinde comunicări, demonstrații practice și cazuri clinice legate de noutățile în domeniul ventilației non invazive. Sperăm să găsiţi tematica abordată extrem de interesantă și utilă pentru practica dumneavoastră cotidiană.

La eveniment sunt invitați să participe medici din următoarele specialități: medicină de familie, pneumologie, cardiologie, medicină internă, ORL, neurologie, toracică, terapie intensivă, chirurgie, ATI,  studenți.

Vă aşteptăm cu drag să luați parte la evenimentul nostru care va avea loc si de această dată, tot în mediul virtual! 

Prof. Dr. Doina TODEA,  Președinte Workshop

Prof. Dr. Roxana NEMES,   Președinte SRP

Prof. Dr. Florin MIHĂLȚAN,   Președinte Secțiunea de Somnologie și Ventilație Non Invazivă a SRP

Apariția pandemiei COVID a schimbat profilul pacienților din cabinetele de consultații ale medicilor pneumologi. În acest context, evaluarea și managementul pacienților cu sechele post COVID implică și utilizarea metodelor de ventilație non invazivă.

Organizarea unui workshop cu această temă a devenit o prioritate pentru uniformizarea practicilor medicale curente în reabilitarea, recuperarea și reinserția socială a pacienților cu patologie respiratorie post COVID.